Zetva plakat

Žetva

American Pale Ale

5.0% ABV

100 IBU|

Kako je moguće da kostur ima škembu?

Hmelj je jedan od 4 osnovna pivska sastojka i većina piva se ne može napraviti bez tog sastojka. Hmelj se najčešće koristi u pivovarama sprešan u peletima ili osušen u šišarkama, ali postoji još jedna opcija korištenja hmelja - kada je friško ubran na hmeljarskoj farmi i stavljen u kuhanje piva unutar 24h od branja.  Takav način proizvodnje se zove wet hop fresh hop (vlažno / svježe hmeljenje). Wet hop pivo pruža najmoćniji i najsiroviji hmeljni užitak. U proizvodnji je teško iskontrolirati dodavanje friškog hmelja i zato je otežana predikcija finalne gorčine u pivu (IBU-a).

Žetva je naša interpretacija Wet hop piva i ona se radi jednom godišnje, točnije onda kada hmeljne zadruge u okolici imaju berbe. Imamo sreće što se u susjedstvu nalazi Slovenija (koja je 4 na svijetu po uzgoju hmelja!) i nije nam problem zapaliti tamo po friški hmelj, a i u Bačkom Petrovcu u Srbiji postoji hmeljna zadruga. Žetva je svake godina drugačija, jer svake godine stavljamo drugi friški hmelj u to pivo. U verziji 2017 godine je korištena slovenska sorta Aurora koja se nekad uzgajala i u Hrvatskoj (u Gregurevcima kod Križevaca), a koji će hmelj biti u budućim verzijama, morat ćete saznati kada dođe vrijeme za novu Žetvu ;) 

Definitvno naše najgorče pivo i ako volite gorčinu, trudite se ne fulati izlazak Žetve.

Tip Svijetlo ale pivo
Hmeljevi Ovise o berbi
Dostupnost Jednom godišnje (jesen)

Uspješno smo implementirali sustav informacijske sigurnosti uz potporu EU fondova

Uspješno smo završili projekt digitalne transformacije koji je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz program VAUČERI ZA DIGITALIZACIJU - Vaučer za dijagnostiku kibernetičke otpornosti. Projekt Implementacija sustava upravljanja informacijskom...

Izradu web stranice sufinancirala je Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj